Den Perfekte Mor

Kvinde i spejlDu skal møde en vidunderlig kvinde. En kvinde, der altid gør sit bedste, og stræber efter at være den bedste udgave af sig selv. For det meste går det rigtig godt –og ind i mellem går det knap så godt. På den måde er hun helt almindelig, ligesom alle andre.

Alligevel er hun bemærkelsesværdig. Fordi, i al sin almindelige uperfekthed, er hun helt perfekt.
For ét andet menneske (sommetider flere), er denne kvinde helt og aldeles perfekt. Et match in heaven, faktisk.

Kvinden er dig (eller, hvis du, kære læser, er en mand, er det moderen til dit barn, jeg taler om hér).

Og mennesket, for hvem du er perfekt, er dit barn.

Ikke sådan at forstå, at dit barn ikke registrerer at du laver fejl. Eller at han ikke sommetider synes, at du er verdens dårligste, ondeste, mest langt ude mor. Det synes de fleste børn –og sikkert også dit.

Men, hvis vi tager den lidt op i fugleperspektiv, så findes der ikke en bedre mor for dit barn, end dig. Du er i dit barns øjne det mest skønne, dejlige, attråede væsen, og netop din kærlighed og omsorg er den allervigtigste kærlighed og omsorg, dit barn nogensinde får.

De fleste mødre, jeg kender, glemmer ind i mellem denne banale sandhed. Nogle går endda så vidt som til at tænke, at deres barn ville have bedre af at være sammen med andre og mere kompetente mennesker (fædre, stedforældre, pædagoger eller andre egnede). Hvilket naturligvis også i nogle tilfælde kan være sandt.

Men uanset hvordan du selv ser på dine mor-evner, skal du bare vide, at for dit barn vil du altid være Den Bedste. Helt og aldeles, ubetinget Den Bedste.

Denne skønne, lille film har jeg postet et par gange på min facebook-side, i anledning af Mors Dag. Hver eneste gang jeg ser den, bliver jeg så glad. Den minder mig om, at der, midt i al vores selvkritik og refleksion over hvordan vi kan gøre det endnu bedre, bare er et par små barne-øjne, der ser os helt anderledes end vi selv gør.

Nemlig som: Den helt Perfekte Mor.

a new perspective for moms

Mødre på bloggen

Mødre og mødres selvværd er noget, der ligger mig meget på sinde. Jeg har selv haft et lidt besværligt forhold til min mor og mine stedmødre, og som mor til 4 har jeg haft rig lejlighed til at reflektere over min egen mor-rolle.

Hvis du har lyst til at læse mere om mit syn på mødre, kan du læse mere på bloggen, fx indlæggene “En mor er… En Mor” og “Mor er den bedste i verden”

Kærlig hilsen Marie

 

Efterlad en kommentar





JA TAK til minikurset “GØR som jeg SIGER”-sådan får du dit barn til at samarbejde på en måde der nærer jer begge.