Velkommen til 65.535 beskeder i ForældreIntra (jeg har lånt billedet af en ven… Jeg SVÆRGER, min egen indbakke ikke rummer så mange ulæste!).

 

Velkommen til 1000 nye skemaer, fritids-aktivitets-tilmeldinger, madpakke-ønsker, gummistøvler og andet udstyr, der er blevet for småt. Og velkommen til vækkeure, stressede morgener, børn der er vant til at tage den med ro (og SLET ikke kan komme op i gear!). For slet ikke at nævne nye arbejdsopgaver, strukturer, ideer, løsninger, tiltag, things-to-do.
Jeg spurgte en af de mødre, der er i forløb hos mig, hvordan hun havde det her de første dage efter ferien. Og hvad hun ville ønske, jeg skrev om i mit nyhedsbrev. Her er hvad hun skrev: 

 

 

 

“Jeg glæder mig til hverdagen. Er jeg så en dårlig mor?”

Nix. For pokker, altså, dén kop hverdags-kaffe på arbejdet igen, heeelt uden børn. Det er da SÅ NICE!

Så… Også velkommen til dén ambivalente følelse det er at GLÆDE sig til at sende børnene i institution.

Og velkommen til ærgrelsen og måske endda sorgen over ikke at have nydt ferien NOK, at have brugt ALT for lang tid på mundhuggeri og udmattende feriedage, som OVERHOVEDET ikke føltes som ferie -for dig.

Følelsen af at være ‘gået i stå’, både med løbetræningen og alle de gode intentioner om at meditere mere og gå tidligere i seng. Som (i hvert fald for mit eget vedkommende) druknede i varme sommeraftner og kølig hvidvin og ‘nu-sidder-vi-jo-lige-her-ikke?’

Velkommen til det hele.

It’s all here, baby.

H.V.E.R.D.A.G.E.N.

 

 

Kuren, der er så virkningsfuld, at det ikke er til at fatte, at vi overser den

Der findes kun én eneste kur, der virker i denne uge. En kur, der til gengæld er så virkningsfuld, at det ikke er til at fatte at vi overser den.

Kuren hedder: Medfølelse.

Medfølelse med dig selv, når du svedende og pustende forsøger at nå at hente dine børn i tide.

Medfølelse med dine børn, når de kaster sig på gulvet i krampegråd over at du har givet dem de forkerte gulerødder med (“Det skal være de SMÅHÅÅÅHÅÅÅ GULERØDDER, mor!!!”, råbte min lille dreng fx i går morges).

Medfølelse med din kæreste, der sikkert er ligeså blæst bagover som dig, med dine naboer og kolleger, der tisser på din sukkermad ustandseligt, med læreren der skriver for mange mails og allerede har givet dit barn lektier for.

Og med alle de andre.

Denne uge. Opstarts-ugen. Kræver masser af søvn, masser af pauser, masser af medfølelse.

Hvert. Eneste. År.

Og så… By all means. En kølig sjus. Med eller uden alkohol).

Efterlad en kommentar