Det siger andre

"Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg kunne nå så langt på så kort tid. At det kunne føles så godt at være mig, og at være mor. Èn ting er jo de ydre forandringer, der er sket. Men de indre forandringer... det er slet ikke til at beskrive.

Dette forløb har været det vildeste, jeg nogensinde har prøvet. Jeg har fundet vejen hjem til mig selv og blevet den mor jeg altid har drømt om jeg ville være. Det der er sket med mig i mit forløb med Marie, er gået langt ud over hvad jeg forventede der kunne ske på et lille års tid.

Jeg føler jeg stråler, jeg er sikker på mig selv som mor og mit forhold og nærvær til min datter har groet nogle rødder som jeg ved, vil være der for evigt".

(Louise Haulrik, mor til Karoline)

 

20170915_153927

“Jeg tænkte: jeg kan ikke fortælle andre om de her problemer vi har derhjemme, for der er ingen der vil forstå det. Samtidig kan jeg umuligt være den eneste der har det på denne her måde. Som er frustrerede over at de har ‘tossede unger’... eller selv er ‘tosset’. 

Man tror, der ikke er andre i hele verden, der har det som én selv... Og man tør ikke sige det til nogen. Jeg har gjort og sagt ting til min dreng, som jeg inderligt fortryder, og tænkt ‘du er verdens dårligste mor’. For han bliver bare så ked af det... og i sine øjne siger ham: “mor, hjælp mig!”

Anonym, Mor til to drenge

 

‘Jeg kunne ikke holde tanken ud om at være mor, i denneher familie, når jeg var så dårlig til det. Og min største frygt var at jeg ville give op på dét med at være mor.

Dén følelse af “jeg kan ikke mere”. Det var som at skrige under vand. ‘

Anne-Marie, mor til to

Hør hvordan Anne-Marie gik fra at være presset helt i knæ som mor, til at føle sig handlekraftig og kompetent. Som den bedste hjælper for sine børn.

(Filmen varer ca 10 min)

Jeg tvivlede rent ud sagt på mine evner til at være en god mor for min datter. Jeg var utrolig bange for at ødelægge båndet mellem mig og min datter. Jeg følte at den mindste fejl fra min side, kunne vælte eller knække det hele: vores forhold, min datters opdragelse og ikke mindst min datter som menneske. Min store frygt var at mit forhold til min datter skulle blive, som mit forhold til min mor, og det gjorde mig handlingslam.

Den støtte jeg har fået fra Marie hele vejen igennem, har været det der har gjort den helt store forskel for mig. Støtten til at opdage hvor problemet ligger og opbakningen til at turde anderkende det og foretage ændringer.

Jeg føler mig nu stærk, selvsikker og glad i min rolle som mor. Jeg har opdaget at jeg gør det rigtig godt og at jeg ikke er på vej i min mors fodspor, hvilket har givet mig ro til at være mor på min måde, og arbejde med forholdet til min mor ved siden af, uden at de to ting smelter sammen.

Jeg er så glad for den investering jeg valgte at tage. Det var ikke bare en investering i terapi, men en investering i mig som menneske og mit liv.

Naomi, mor til Lily på 5

Vores 6-årige datter reagerede meget voldsomt på før-skole start og selve skolestart med vredeseksplosioner etc. – dog kun overfor os som forældre. Hun har altid været et meget glad barn, udadvendt og kvik og opfører sig virkelig pænt og hensynsfuldt overfor sine venner, i børnehaven, skolen og hvor hun ellers færdes. Men eksplosionerne tog til i styrke over tid, når hun var sammen med os, og vi kunne slet ikke finde ud af hvordan vi skulle tackle det, og det begyndte også at påvirke hendes 4 år yngre lillebror meget. Hele familien var i krise – og jeg kunne ikke se en ende på det.

Jeg tænkte nærmest dagligt at jeg ikke kunne mere og jeg havde ondt i maven, når jeg skulle være sammen med mit barn – og vores voksen forhold begyndte at blive påvirket, fordi vi var så frustrerede og modløse. Vores datter havde det ikke godt, var ked af det og sur og havde det svært. Vores yngste var også utryg i når det hele eksploderede.

Jeg frygtede at mine børn blev helt ødelagte psykisk, at jeg ville få depression og stress, miste mit job, at vi ville blive skilt og miste hele vores familie.

Forløbet med Marie har givet os glæde og lykke i sin reneste form. Troen på og viden om hvordan jeg ALTID kan få et bedre familieliv, de dage hvor det er op af bakke og er hårdest. Accept af mig selv, min mand og mine børn – og at vi er unikke og ikke skal puttes ned i kasser, defineret af andre.

Marie har set mig/os som dem vi er (og set ting, vi ikke selv altid havde set inden) med accept og kærlighed – og har modet og professionalismen til at bruge det konstruktivt.

Heidi, mor til to

Vores konfliktniveau er sænket med omkring 70 procent efter dette forløb. Jeg har fået nogle meget konkrete redskaber til, hvordan jeg kunne ændre mine handlemønstre, og generelt har vi bare et meget mere velfungerende familieliv nu.

Vi havde mange konflikter i vores familie – især med vores søn på 5 år. Vi havde svært ved at håndtere, når han blev vred og ked af det, og vi oplevede at konflikterne accelerede derhjemme. Vi havde en oplevelse at en familie, der ikke var i trivsel, og hvor konflikter og skænderier fyldte alt for meget.

Jeg brugte generelt rigtig meget tid og energi på at finde ud af, hvad det var, der gik galt i vores familieliv. Mentalt slog jeg mig selv i hovedet over, at jeg ikke formåede at være den mor, jeg gerne ville være, og jeg var bekymret for, hvordan mine børn ville udvikle sig, hvis ikke vi fandt en anden måde at håndtere konflikterne på. Det fyldte enormt meget for mig, og jeg kunne mærke, at det også begyndte at gå ud over min mand og mit parforhold.

Jeg frygtede at jeg ville skade min børn permanent, fordi jeg skældte dem ud hele tiden, og at min mand og jeg ville ende med at gå fra hinanden

Jeg har været rigtig rigtig glad for at have dig som mentor. Du har en umiddelbarhed og ægthed i din kommunikation, som jeg sætter stor pris på. Du er desuden imponerende god til at se igennem alle ens filtre og finde ind til kernen af problemet.

Det har været vigtigt for mig at fortælle, at det ikke er en skam at bede om hjælp. Det er ikke en skam at man ikke nødvendigvis har de vise sten til, hvordan man skal være familie. Jeg er et lysende eksempel på, at det gør en forskel.

Christina Braad Perret-Gentil, mor til to på 2 og 6

image

Jeg havde igennem længere tid følt mig drænet og modløs. Problemerne omkring mig voksede, og jeg kunne ikke selv se mig ud af dem. Børnene trivedes ikke optimalt. Der var mange konflikter, og det blev kun værre, som tiden gik. Jeg frygtede at dette skulle blive den nye normal. Mine ønsker for fremtiden om et roligt og nærende familieliv synes helt uden for rækkevidde.

Jeg opdagede hurtigt, hvor vigtig en rolle, JEG spiller for børnenes trivsel og retning. Vigtigheden af at være en tydelig og god kaptajn på vores lille skib. Hvordan børn kan afkode dine inderste følelser, selvom du ikke selv synes, du viser dem. Det er både fantastisk og skræmmende/intimiderende på samme tid.

Forandringen indtraf hurtigt. Efter meget kort tid faldt der ro på – kan stadig godt være lidt usikker på, hvad det var, der gjorde forskellen, men i hvert fald så vendte tingene til det (MEGET!) bedre kun en uge eller to inde i forløbet.

Forløbet har været helt fantastisk! Jeg har følt mig set og forstået og hjulpet. Jeg oplever, at du giver meget af dig selv. Jeg føler mig på ingen måde dømt eller set ned på, selvom jeg lufter det mest uskønne/personlige for dig. Det er for mig meget grænseoverskridende, men du formår at skabe et rum, hvor jeg kan være tryg, og det er jeg dig dybt taknemmeligt for.

Det har uden tvivl været alle pengene værd. Jeg var fortabt og havde brug for hjælp, og den RIGTIGE hjælp fandt jeg hos dig. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger. For mig har det været absolut guld og life saving.

Til dig der er mor, vil jeg sige: Du kan nå overraskende langt på overraskende kort tid, så det er bare at komme i gang. Der bliver intet at fortryde.

Hanne , mor til to børn på 4 og 6

”Jeg kunne ikke kontrollere mig selv… Jeg råbte, skreg og kunne ikke styre mig. Jeg frygtede at min kæreste og jeg ville gå fra hinanden, for jeg ville på sigt ikke kunne være i denneher familie.

Jeg følte mig fuldstændig udenfor…”

Se filmen på ca 4 min med Vicky, Mor til to:

Da jeg først hørte om Marie, havde jeg slet ikke kontakt til mit barn eller mig selv. Konflikterne voksede og det var meget lidt kærligt. Noah blev mere og mere aggressiv, også fysisk, jeg skældte ud og levede i sorg med dårlig samvittighed og en følelse af ikke at kunne holde mit eget barn ud. Jeg følte mig desperat. Jeg vidste dybt inde, at det var MIG og IKKE mit barn den var gal med.

Min største frygt var at jeg skulle bruge resten af mit liv på at ønske ikke at være blevet mor, og at Noah ville få så dybe sår, at hans liv ville blive en evig kamp.

Jeg drømte om, at alt ville blive ok. At jeg selv ville blive forvandlet til en mor der havde alt det mit barn havde brug for og at jeg tilmed ville synes at livet som mor, som May, ville blive fantastisk. Og måske drømte jeg også om at en eller anden kunne knipse og problemet ville være løst.

Undervejs i forløbet fik jeg bevidsthed om, at hvis jeg tør se mig selv i øjnene, kan min søn blive min største læremester. Det handler om mig. Noah er lige som han skal være. Han hungrer bare efter at samarbejde og skabe balance, efter at få den omsorg og nærhed han fortjener. Jeg kan nu se, at han er mit ultimative spejl.  Når jeg fungerer, fungerer vores hverdag også. Når jeg giver Noah plads og kærlighed, tilmed mig selv, så lyser hans øjne.

Min rejse har været fantastisk og øjenåbnende og hårdt fordi det handler om dig og ikke om dit barn. Marie har de vildeste indsigter samtidig med at hun møder dig og deler sit eget mørke, såvel som lys, og det gør det så menneskeligt og fint. Der hvor vi tør møde hinanden og spejle hinanden i det der gør så ondt.

For mig var det en investering som er nødvendig. 1000 legolandsture, dårlig samvittigheds-snolder og kager og masser af dyrt LEGO løser ikke noget som helst hvis ikke du er villig til at hente dig selv hjem. Du har ikke noget at miste ved at indgå i forløbet, men måske er der meget der står på spil til at miste, hvis ikke du gør det.

May, mor til Noah på 6

May og Noah